Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gorici bo po treh desetletjih spet povezal pohod prijateljstva

V nedeljo se na novogoriške in goriške ulice po treh desetletjih vrača pohod prijateljstva. Start in cilj bosta na skupnem Trgu Evrope, pohodniki pa bodo lahko izbirali med krajšo, šetstkilometrsko ali pa daljšo, dvanajstkilometrsko traso. Pod organizacijo dogodka se poleg goriškega Gruppo Marciatori podpisuje novogoriški Javni zavod za šport, direktorica Aleksandra Fortin pravi, da je pobuda za obuditev nekoč priljubljenega čezmejnega dogodka prišla s strani občanov:

„V zavodu si želimo, in verjamem da tudi prijatelji iz Gorice, da se s tem dogodkom ponovno res povežemo in nadaljujemo to, kar je s tem trgom tudi začrtano.“

Celotno progo je pripravilo Športno društvo Mark iz Šempetra pri Gorici, ki bo poskrbelo tudi za organizacijo okrepčevalnic na poti. Vojko Vižintin iz omenjenega društva takole razmišlja o pomenu Pohoda prijateljstva za obe mesti:

„Mislim, da se danes še ne da povedati, kaj to pomeni za obe mesti. Kajti prisiljen odmor, ki je bil vmes zaradi covida, zahteva toliko več znanja in učinkovitosti, da bomo ljudi pripravili, da bodo to vzeli to za svoje. Pohod prijateljstva se lahko dogaja med vrhom, a mora se dogajati tu spodaj, med ljudmi. Tam se gradijo prijateljstav in ta prijateljstva morajo obstati.“

Start bo med 8.30 in 9.30, na poti bodo ves čas prisotni redarji do zaključka pohoda, to je ob 12.30. Organizatorji pričakujejo okoli 500 udeležencev. Dogodek nameravajo vsekakor ponoviti tudi prihodnje leto, s to razliko, da ga bodo organizirali že aprila.

V oktobru za ljubitelje teka sledi še Tek na Sabotin, ki bo predpriprava na novembrski mednarodni jesenski trail Tek treh vrhov.

Na fotografiji: trasa pohoda

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down