Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

EPK 2025: Projekt Konfin na mejo prinaša smeh, dobro hrano in umetnost (video)

Untitled Design 2024 07 04t093933.744

Na Goriškem se obetajo trije projekti oz. inovativna doživetja, ki bodo združila kulturo in enogastronomijo, slišijo pa na skupno ime Konfin. Poletne večere v Vipolžah že žlahtnijo Štorje s konfina in ogrevajo občinstvo za Evropsko prestolnico kulture v letu 2025. Obiskovalci si ob večerji, sestavljeni iz tipičnih lokalnih jedi, pod katero se podpisuje lokal Konvin, ogledajo gledališko predstavo, v katero je Zavod Scaramouche na humoren in pristen način zajel zgodbe lokalnih prebivalcev iz polpretekle zgodovine, ko je v goriški prostor zarezala meja in so se morali ljudje znajti po svoje, tudi s švercanjem. Deset poletnih kulinaričnih večerov z gledališkimi predstavami se bo odvijalo letos, devet pa še prihodnje leto, v letu Evropske prestolnice kulture.

Kulinarično – umetniški projekti se bodo nadaljevali 24. avgusta v goriški ulici Raštel, na pragu hiše Krainer, nekoč znane trgovine z železnino. Neposredno na ulici, obdana z umetnostjo, se bo odvijala prva čezmejna večerja. Za kulinarični del bo poskrbela znana goriška chefinja Chiara Canzoneri.

Trilogijo bo prihodnjo pomlad zaokrožil dogodek, ki se bo odvijal na novogoriškem Bevkovem trgu, s koncertom Cristine D'Avenna, pevke, ki je odpela številne naslovne pesmi iz v italijanščino sinhroniziranih risank, ki so jih dobro poznali otroci, rojeni v sedemdesetih in osemdesetih. 

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down