Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sonate na Soči za uvod v letošnje skoke z mosta

V Turističnem društvu Kanal ob Soči so zadovoljni, da lahko po dveh letih premora ponovno organizirajo znamenite skoke s kanalskega mosta, potem ko se je tradicija pred dvema letoma prvič prekinila po letu 1989. Uvod v dogajanje bo večerni koncert Ivana Skrta na slikovitih skalnih koritih, ki se je v podobni obliki izvedel prvič leta 2009.

Letos se ponovno napoveduje bogata mednarodna udeležba, pravi predsednik društva, Branko Dolenc, tekmovalci prihajajo iz 8 držav. „Potrdili so udeležbo z Danske, Francije, Nemčije, Italije, Srbije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine in seveda tudi Slovenije. Pa tudi skakalka iz Združenih držav Amerike, ki je tudi nastopala leta 2019. Tako da se obeta lep, avgustovski, nedeljski spektakel. Potekajo vse aktivnosti, tako kot vsako leto, da bi skakalci varno skakali in gledalci uživali.“

Tridnevno dogajanje se pričenja že z današnjim, večernim koncertom domačina, Ivana Skrta, ki bo izvedel klavirski koncert Sonate na Soči, ki je prvič odvil pred trinajstimi leti in na skalna korita privabil 2.500 poslušalcev. Tokrat bo izvedel dela Marija Kogoja, Frederica Chopina, Julesa Masseneta, Sergeja Rahmaninova in Mauricea Ravela.

(Utrinek iz koncerta iz leta 2009)

Tokratni koncert se bo odvijal ob polni luni, Dolenc napoveduje: „Zelo zanimiv, pod kanalskim mostom, kjer smo že postavili splav, postavljena je vsa dodatna oprema, ozvočenje, razsvetljava, tako da se obeta lep spektakel, in je tudi zanimanje v slovenskem prostoru za ta koncert zelo veliko. Smo že pred 13 leti organizirali podoben koncert, tako da nekako gre za ponavljanje, seveda, z novim klavirskim programom.“

V soboto sledi tekmovanje v lokostrelstvu v Parku Pečno, glavno dogajanje pa bo v nedeljo, že dopoldne tradicionalno srečanje vojaških starodobnih vozil, tekmovanje v skokih pa bo uvedla revija najmlajših skakalcev v vodo.

(Foto: mojaobcina.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down