Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Superman" je obiskal tudi Vipavsko dolino

Konvoj vozil je v nedeljo zavzel Vipavsko, v javnosti pa je nato odjeknilo, da da se del Netflixove tretje sezone The Witcher (Čarovnik) s „Supermanom“ Henryjem Cavillom, snema tudi na Nanosu. Pred tem se je snemanje ene najbolj gledanih serij v Sloveniji na Netflixu, odvijalo tudi v Predjamskem gradu.

Po navedbah domačinov, je snemanje na Nanosu potekalo v ponedeljek, pri cerkvici Svetega Hieronima, filmarji pa so po naših informacijah že zapustili Vipavsko. „Nismo kaj dosti videli, dvakrat so prišli jest, to pa je bilo tudi vse,“ nam je povedala Anita Jež iz Turistične kmetije Abram na Nanosu. Radovednosti si domačini niso uspeli kaj prida potešiti, kot je povedala, je bil dostop do filmskega prizorišča za navadne smrtnike praktično nedosegljiv. „Cesta je bila zaprta, vse zastraženo, tako da se ni dalo priti zraven,“ je še pojasnila. V nedeljo je pri Abramu večerjal del filmske ekipe, naslednji dan pa so si privoščili narezek. A med njimi ni bilo glavnih akterjev.

A vendarle so lahko na Vipavskem zadovoljni, povezovanje filmskega turizma in turistične destinacije, sta trenutno eden najhitreje rastočih sektorjev v turizmu, pravi direktorica vipavskega zavoda za turizem TRG, Barbara Repovš. „Ko smo izvedeli, je bilo veselje, presenečenje, entuziazem, seveda imamo res veliko za ponuditi, smo ena najbolj zelenih držav, imamo čudovito naravno kulturo, parke...

Tako da se nadejajo večjega obiska, ne le točk, kjer se odvijalo snemanje, ampak celotne države. Repovševa ob tem poudarja: „Sama integracija filmskega turizma za našo destinacijo Vipava ima precej velik in pomemben učinek naturizem občine, to se je izkazalo že, ko so snemali Najine mostove. Nam je tudi pomembno, da se pri snemanju uporablja odgovorne turistične prakse, da je ustvarjanje filmov ali nove serije naravi in okolju prijazno, da se čimveč sodeluje z lokalno skupnostjo.”

The Witcher je fantazijska serija, ki je na Netflixu izšla 20. decembra 2019 in temelji na istoimenski knjigi poljskega avtorja Andrzeja Sapkowskega. Prva sezona serije je bila snemana na Madžarskem, Poljskem, v Avstriji, Španiji in Veliki Britaniji, drugo sezono so v celoti posneli v Združenem kraljestvu, tretjo pa naj bi snemali v Italiji (Južna Tirolska), nato v Sloveniji in končali na Hrvaškem. Cahill je sicer nad Slovenijo navdušen, kot je razbrati iz posnetka, ki je nastal v Kranjski Gori

The Witcher morda nekateri poznajo tudi prek istoimenske videoigre, glavni igralec serije Henry Cavill je znan tudi po upodobitvi Charlesa Brandona v Showtimeovih The Tudors, lika Supermana, Geralta iz Rivie v fantastični seriji Netflix Čarovnik ter Sherlocka Holmesa v Netflixovem filmu Enola Holmes.

(Foto: @VipavaValleySI)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down