Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pravljične dežele in otroške predstave na ROBIN Hud festivalu ?

V sklopu Dežele prijateljev se bo v Novi Gorici, v soboto 4.6. odvijal Robin h?d festival!

V mestnem parku Borov gozdiček bodo najmlajši odrivali številne pravljične dežele in si lahko ogledali otroške predstave!

CIRKUŠKA DEŽELA
Le kateri otrok ali odrasel si ni vedno želel, da bi se lahko tudi sam preizkusil v cirkuških veščinah?

Sedaj jim to željo lahko uresničite pod vodstvom dveh simpatičnih artistov in s pomočjo številnih edinstvenih cirkuških rekvizitov! Žonglerske in ravnotežne spretnosti spodbujajo motorični razvoj otrok! Privlačno tudi za odrasle! V okviru cirkuške dežele ponujamo številne žonglerske in ravnotežne rekvizite, nekateri so edinstveni v Sloveniji! V sklop cirkuške dežele spadajo tudi različne zabavne samostoječe igre, kot so umivanje na klovnski način, bumbrv in tri v vrsto na  žonglerski način.

PEHTINA DEŽELA Z ŽIVIMI ŽIVALICAMI - Z nami bo vsem znana zeliščarka - teta Pehta, ki bo tokrat s seboj prinesla kar nekaj zanimivih živih živali. Če vas zanima, kakšno kožo ima krastača, ali pa zakaj kača steguje jezik, se le oglasite pri njej. Z veseljem vam bo pokazala svoje živalice in vam o njih povedala veliko zanimivega.

VILINSKA DEŽELA - V Vilinski deželi vas bosta pričakala zabavna vilinčka. V Vilideželi se boste lahko pomerili v metanju čarobnih obročkov, izmerili boste svojo višino na čarobnem vilimetru, brcali vilinogomet, se fotografirali v čarobnem vili-bagru in še kaj. Vilinčka bosta z vami zaplesala, se fotografirala, vas naučila vilinski pozdrav ter uganjala vilinorčije. Se vidimo, vili vili hop hop!

PRAVLJIČNA DEŽELA GU-GU - Pridružite se nam v deželi Gu-Gu, kjer se bodo vaši miniji zabavali s simpatično žabico Ga-ga in prikupno pikapolonico Piko. V deželi Gu-Gu se bodo najmlajši obiskovalci lahko spočili v žabjem hotelskem resortu s petimi zvezdicami, plezali skozi čarobni tunel, plesali in lovili mehurčke. Žabica in pikapolonica se bosta z vami tudi z veseljem fotografirali. Se vidimo v mini pravljični deželi Gu-gu, pravljičnem kotičku za dojenčke.

DEŽELA MAČKA MURIJA - MAČJA POŠTA Na mačji pošti boste lahko napisali oziroma narisali svojo razglednico in mačja poštarka bo poskrbela, da bodo pošiljke v resnici dospele do izbranih naslovnikov. Okrog pošte se bo sprehajal tudi velik maček Muri, ki se zelo rad fotografira, objema in se druži s prijatelji.

KEKČEVA DEŽELA - PASTIRSKE IGRE IN PESMICE S Kekcem se boste lahko preizkusili v pastirskih igrah. Hodili bomo s hoduljami, skakali v vrečah, ciljali s storži ... Kekec pa bo imel s seboj tudi svojo kitaro in bo z vami z veseljem zapel tudi kakšno pesmico!

SREDNJEVEŠKA DEŽELA - Ob vodstvu srednjeveškega animatorja se bodo obiskovalci lahko pomerili v zabavnem turnirju.  Jahali bodo na "konjičku" in s topim kopjem pod roko jezdili po majhnem viteškem poligonu in skušali doseči največje število točk.

DOGAJANJE NA ODRU

15:00 OTVORITEV Z GLASBENIMI GOSTAMA BQL

Anej in Rok iz BQL se nam pridružita na odru Robin Hud festivala in poskrbita glasbeno otvoritev naše dogodivščine! Pridružil se nam bo tudi športni klub Twist iz Nove Gorice in otroci Vrtca Nova Gorica - enota Kurirček.

16:00 GUSAR TONE

Animacijska predstava Gusar Tone je napeta in zabavna igra, prežeta z zabavo in smehom, ki kar kliče po dogodivščinah! Gusar se nikogar ne boji in za zaklad je pripravljen storiti skoraj vse. Tokrat je zaklad nekaj čisto posebnega. Da bi izvedeli, kaj se skriva v Anini skrinji, si je treba prizadevati čisto do konca. Vabljeni smo vsi!

17:00 ČAROBNA VILILANDIJA

Pravljična predstava nas popelje v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti
čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste…
Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, vas bo nasmejala,
hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok.

18.00 PESMICE S PODSTREŠJA

V predstavi se odvija glasba v živo, saj ima le-ta svoj poseben čar, ki ga ne more pričarati nobena zgoščenka. Predstava se odvija na zaprašenem starem podstrešju, kjer se s pomočjo Poskočnega Dejana, deklice Tinke Vijolinke , Muzikalčka Martina in Madam Note prebudi čarovnija in se obudijo slovenske otroške ljudske pesmi.

18.30 DEJAN DOGAJA, glasbeni nastop

DEJAN bo poskrbel izključno za zabavo naših najmlajših. Na zabavah, kjer Dejan prepeva, pleše in ustvarja skupaj z otroki je vedno zelo luštno. Prav vsi malčki poznajo njegove pesmi in prav vsi se radi dotaknejo njegove visoke irokeze.

20:00 SKORAJ NAJBOLJŠI CIRKUS
Beni in Zupi sta prepričana, da nastopata z najboljšo cirkuško predstavo na svetu. Seveda se jima načrti, v največje veselje gledalcev, podrejo že takoj na začetku. Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši cirkus na svetu!

DOGODIVŠČINA Gremo z Mi&Té po svoje
Pustolovsko popotovanje z Robin hoodom in navihanimi srednjeveškim kmetom Mihcem skozi pravljične dežele ob premagovanju igrivih izzivov. Vsak otrok prejme tudi prigrizke, diplomo in kupon za skakanje na napihljivem gradu.
Odhodi izpred Info točke ob: 15.00 | 15.45 | 16.30 | 17.15 |  18.00 | 18.45 | 19.30 | 20.15
Zagotovite si čimprej svojo vstopnico za željeni termin na Info točki.

Na travniku pred mestno hišo: Festival za ljubitelje živali. Na festivalu bodo konji, psi, mucke, dihurčki, insekti, kače, plazilci, ptice, papige, ovčke, terapevtske živali, službene živali, junaki, delavnice, lov na zaklad, pasje tekme, grad, poligon in še in še.

Se že veselimo!! ??
DEŽELA PRIJATELJEV JE SKUPNI PROJEKT RADIA ROBIN IN ŽURNALA 24, V SODELOVANJU Z MESTNO OBČINO NOVA GORICA

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 18. junij.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down