Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Tolminu podelili kar 41 priznanj uspešnim lokalnim športnikom in zvestim športnim delavcem

Na prireditvi Naj športnik Občine Tolmin so bila v petek podeljena priznanja za najbolj vidne dosežke tolminskih športnikov v preteklem letu.

Podeljenih je bilo 24 znakov in 8 kipcev ter dve plaketi športnim delavcev – prejela sta jo za dolgoletno delo v Atletskem društvu Posočje Aljaž Černigoj, za delo v Košarkarskemu klubu Tolmin pa Miha Rustja. Naziv zaslužni športni delavec je pripadel Barbari Kutin, dolgoletni sekretarki Nogometnega kluba Tolmin. Za najboljšo mlado ekipo so bili izbrani mladinci Košarkarskega kluba Tolmin, za najboljšo člansko ekipo pa Nogometni klub Tolmin. Najboljša mlada športnika sta po izboru občine slalomistka na divjih vodah Asja Jug in najboljši slovenski mladi kajakaš na mirnih vodah Matevž Manfreda. Naj športnica je po 4 letih zopet postala tekačica z ovirami Vika Rutar, naslova Naj športnik pa se je že osmič razveselil kanuist Luka Božič.

''Letos je bilo v primerjavi z lanskim letom, ko je bilo vse še pod vtisom covida, podeljenih precej več nagrad. Približujemo se najboljšim letom, ko je bilo podeljenih tudi do 50 nagrad občinske športne zveze. Zelo pomembno je tudi, da se je podelilo 3 priznanja za zaslužne športne delavce, ostalo pa standardno 6 kategorij za najboljše športnike,'' je nagrade pokomentiral direktor Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin Matjaž Žbogar.

Še pred podelitvijo je potekala skupščina Občinske športne zveze Tolmin, na kateri so delegati izvolili novega predsednika. Naslednja 4 leta bo zvezo vodil Vladimir Mavri.

''Po izobrazbi je profesor športne vzgoje. Bil je veliko časa ravnatelj osnovne šole, je pa večinoma poznan kot športni delavec pri Smučarskem klubu Matajur. Jaz se sodelovanja z njim veselim. Občinska športna zveza je imela v zadnjih letih obrobno vlogo, si pa prizadevamo tudi na tem področju zadeve tako finančno kot kadrovsko in finančno okrepiti. Se mi zdi, da je Vladimir, ki je znan kot mirna in povezovalna oseba, kar primeren za to funkcijo. Sodelovanja se veselim tudi z ostalimi člani izvršnega odbora, ki imajo pomembno vlogo pri posredovanju mnenj, predlogov in vsega ostalega, povezanega z razvojem športa v občini,'' je dodal Žbogar.

V Tolminu si tako v prihodnjih letih obetajo še več dosežkov in posledično podeljenih priznanj.

(Foto: Zavod za kulturo šport in mladino Tolmin)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down