Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Bovcu se začenja tradicionalni mednarodni padalski festival

V soboto se na letališču Bovec začne tradicionalni padalski festival ADVENTURE BOOGIE, ki bo trajal dobra dva tedna, vse do 17. junija.

Za kakšen festival pravzaprav gre, nam razloži Gorazd Lah, menedžer SkyDiva Bovec: ''To je dogodek, ki se v Bovcu dogaja že 7 ali 8 let. Tukaj so padalci iz cele Evrope, Nove Zelandije, Havajev, Japonske, Latinske Amerike, itn. Organizira se poleg skakanja še vse ostale aktivnosti, ki jih ponuja prelepa dolina Soče.''

Po podatkih Aviofuna se bo letos padalskega festivala udeležilo med 200 in 230 aktivnih padalcev, s seboj pa bodo pripeljali tudi številne spremljevalce. Na podlagi tega ocenjujejo, da bo bovški konec obiskalo od 300 do 400 oseb z vsega sveta.

Polovica udeležencev bo izvajala  različne discipline padalskih skokov, medtem ko bodo drugi istočasno preizkusili ostale aktivnosti in ponudbe v Bovcu ter okolici: ''Povezani smo z rafting in kajak šolami, Ziplinom, ljudje pridejo sem ne samo skakati, ampak se aktivno udeleževati ostalih aktivnosti. Tudi zaradi tega je ime festivala Adventure Boogie, sepravi dogodivščine, ki niso samo padalstvo, ampak tudi vsi ostali adrenalinski športi oz. običajni športi, ki jih tukaj lahko ponudimo.''

V tem času bosta na letališču delovali dve padalski letali, ki bosta v času festivala poskušali zadovoljiti potrebe po skokih vseh prijavljenih padalcev. Dogodek vsako leto privabi najbolj znana svetovna imena tega športa, večina njih bo v času letošnje prireditve nastanjena v hotelskih in ostalih prenočitvenih kapacitetah v Bovcu in bližnji okolici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down