Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športnik Občine Ajdovščina: podeljenih 70 priznanj, življenjsko delo Branku Lebanu

V Ajdovščini so v petek podelili priznanja najboljšim športnikom in športnicam. Teh je veliko, kar je kazal tudi pogled na dvorano prve slovenske vlade, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička.

Skupno je bilo podeljenih kar 70 različnih priznanj in nagrad, je povedal sekretar Športne zveze Ajdovščina Primož Sulič: ''V posameznih kategorijah je bilo 15 priznanj, ki niso del uradnih tekmovalnih sistemov. Bronastih priznanj je bilo 30, imeli smo 25 srebrnih priznanj in 3 zlata.''

Slednja so prejeli udeleženca olimpijskih iger, alpska smučarka Andreja Slokar in paralokostrelec Dejan Fabčič, ter rokometašica in državna reprezentantka Maja Svetik. ''Delamo na tem, letos smo zelo trdo trenirali. Prvič sem se priključil tudi članski reprezentanci, tako da mislim, da sem veliko napredoval. Letos je zame zelo pomembno leto, saj imamo na programu svetovno in evropsko prvenstvo, kjer se tudi že delijo kvote za olimpijske igre v Parizu leta 2024,'' je povedal zlati nagrajenec Dejan Fabčič.

Nagrado za življenjsko delo so tokrat namenili rokometašu in trenerju Branku Lebanu, ki pravi, da svojega dela na športnem področju še ni zaključil: ''Če me bodo še potrebovali v ajdovskem klubu, če bom še konkurenčen in če mi bo služilo zdravje, bom zagotovo še pomagal. Rad delam z mladimi, dobro se počutim, punce me sprejemajo, nikoli pa nisem imel težav s tem, da bi treniral tudi fante. Upam, da bom nadaljeval, dokler bom zmogel.''

V Ajdovščini sicer upajo, da bodo z novimi športnimi objekti, ki se že gradijo ali so načrtovani, lahko sedanje športne uspehe še nadgradijo.

(Foto: Občina Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down