Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Športnik Goriške Nejc Žnidarčič, naj športnica Ana Bucik, najboljša ekipa Pro Dance Company

V veliki dvorani novogoriškega hotela Perla je bila včeraj slavnostna podelitev nagrad ob prireditvi Športnik Goriške.

Športna zveza Nova Gorica je podelila 162 priznanj posameznikom iz 35 klubov, ki tekmujejo v 29 različnih panogah. To je lep pokazatelj raznovrstnosti in razvitosti športa v 6 goriških občinah, pa tudi potrditev, da se športna dejavnost po Covidu-19 počasi vrača na najvišjo možno raven.

''Mislim, da se goriški šport razvija. Sicer nam je število vrhunskih športnikov v zadnjih letih malce padlo, ampak še zmeraj sanjamo olimpijsko medaljo. Leta 1984 je Jure Franko na zimski olimpijadi v Sarajevu dobil to prvo medaljo za goriški šport. Verjamem, da bo prišla in se že veselim trenutka, ko bomo imeli spet priložnost sprejeti olimpijske šampione,'' pravi predsednik novogoriške Športne zveze Miran Mullner.

Nagrado za najboljšega športnika je zasluženo prejel kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je v svoji kategoriji, spust na divjih vodah, edini, ki je kar 6-krat osvojil naslov svetovnega prvaka. Najboljša športnica Goriške pa je prvič postala alpska smučarka Ana Bucik.

''Sem zadovoljna. Poleg tega, da naš klub raste, je lepo videti vedno več otrok, ki dosegajo dobre uvrstitve. V lokalnem okolju je še toliko bolj pomembno navdušiti mlade nad športom. Mislim, da ni toliko važno, do kje prideš, je pa to zelo lepa dejavnost, s katero preživljaš prosti čas. Če pa nekomu uspe priti do profesionalnega ukvarjanja, je to še toliko boljše,'' pove letošnja nagrajenka in doda, da je nagrada izvrstna motivacija pred začetkom svetovnega pokala sredi februarja.

Kot najboljša ekipa Goriške je bila izbrana plesna skupina Pro Dance Company, ki je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Gradcu v breakdanceu osvojila drugo mesto.

''Glede na to, da smo borci vse življenje, se trudimo in treniramo, je občutek dobrodošel, prav tako plaketa. Je pa res, da nam veliko več pomeni to, da smo zadovoljni s tem, kar počnemo, in nas to veliko bolj osrečuje kot kakršnakoli plaketa ali kaj podobnega,'' razkrije trener Naser Gutić ''Naki'' in zaključuje, da si želijo nad plesom navdušiti čim več mladih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down