Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Potrjeno: Edy Reja je trener Gorice

Nogometnemu društvu Gorica je uspel veliki met. Sloviti zamejski trener Edoardo Edy Reja je novi šef stroke modro-belih. Kot nogometaš je v italijanski ligi zbral več kot 270 tekem, še večji renome pa ima njegova bogata trenerska kariera, v kateri je vodil veliko italijanskih prepoznavnih klubov, nazadnje pa je bil selektor albanske izbrane vrste. Da je to velika poteza v smeri obstanka v prvi slovenski ligi, se strinja tudi športni direktor Gorice Admir Kršić:

"Edy Reja je že od samega začetka tega dela sezone že od priprav z nami, ob strani je spremljal delo, igralce. Po - bom rekel - neuspešnem štartu in po menjavi trenerja smo potem iskali pravo rešitev. Morem reči, da ni bilo lahko prepričati Edyja, da vskoči v pomoč oziroma da kot glavni trener prevzame ekipo, vendar na koncu res z vsemi napori ljudi v upravi se je na koncu odločil, da postane šef stroke."

To je zagotovo vrhunec zimskega prestopnega roka, v kateri je bila Gorica izmed vseh prvoligašev še najbolj aktivna.

"Zagotovo se je med prestopnim rokom ogromno dogajalo. Vedeli smo, da se moramo okrepiti, da moramo povečati konkurenco. Sigurno bi se zlagal, če bi rekel, da nam ime kot je Edy Reja ne nosi ničesar. Dejstvo je, da je s svojimi izkušnjami, z znanjem, ki ga poseduje, lahko dodana vrednost v skupnem cilju, katerega imamo. Lahko rečem, da sem vesel, da smo stvari, ki so nekako bile v zraku, vseeno postavili na mesto."

Reja klub prevzema na zahtevni poziciji. Vrtnice so trenutno na zadnjem mestu prve lige, mu bosta pa pri lovljenju cilja pomagala dva nova pomočnika, med njimi tudi Sergio Porrini, ki je leta 1996 s slovitim Juventusom osvojil elitno ligo prvakov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down