Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Poln stadion, sumljive sodniške odločitve in dobra igra Gorice proti favorizirani Olimpiji

Nogometaši Gorice so v 14. krogu Prve lige Telemach na domačem terenu gostili Olimpijo. Ljubljančani so trenutno vodilni in so v tekmo vstopili kot veliki favoriti za zmago, a tega na terenu niso uspeli upravičiti.

Vrtnice so zlahka odbijale napade Zmajev, same pa si priigrale več lepih priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Trener Miran Srebrnič: ''Tekma je bila z naše strani dobra, saj smo se dobro zoperstavili najboljši ekipi v ligi. Škoda, da nismo uspeli zadeti iz protinapadov, ker smo imeli kar nekaj lepih priložnosti, tako da je rezultat realen.''

V drugi polčas je Olimpija vstopila pogumneje in bolj napadalno. Znašla se je v nekaj idealnih situacijah, a mreže goriškega vratarja Uroša Likarja ni zatresla. Na drugi strani je bila Gorica nevarna prek Etiena Velikonje in Alena Krajnca, tekma pa se je naposled končala brez zadetkov. ''Kar me veseli, je, da so fantje pokazali res dober karakter v fazi branjenja. Olimpiji smo onemogočili tisto, kar dela najbolje, in sicer napad skozi sredino. Moram povedati, da je sodnik storil napako, ker ni izključil njihovega vratarja, kar bi nam omogočilo lažje nadaljevanje. Ampak tako je, treba je iti naprej in se boriti za vsako točko,'' je zaključil Srebrnič.

Njegovi varovanci so se s tretjim zaporednim neodločenim rezultatom dvignili iz cone izpada, v kateri pa se po bolečem domačem porazu z Muro z 0:4 še vedno nahaja sežanski Tabor.

Je bilo pa že pred tekmo v Novi Gorici zelo vroče, saj sta goriška in ljubljanska navijaška skupina obračunali med sabo. Po besedah Deana Božnika iz novogoriške policijske uprave, je policija obravnavala 10 kršitev, prišlo je do 1 telesne poškodbe, dvema pa je bila celo izrečena prepoved obiska športnih prireditev. Na srečo incidentov med potekom tekme ni bilo.

Foto: Foto Lado

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down