Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob 50. obletnici v novi podobi in s kvalitetnim delom mladinske šole po Evropo in slovenski prestol

V tem tednu obeležujemo 50 let ženske odbojke na Goriškem Leta 1973 se je na Šolskem centru za blagovni promet razvila prva ženska odbojkarska ekipa, ki je nemudoma začela z nabiranjem uspehov, predvsem pa pozornosti lokalnega prebivalstva.

Potrebovala je le 10 let obstoja, da se je uvrstila v prvo zvezno jugoslovansko ligo. Danes je klub, ki nastopa pod imenom GEN-I Volley, eden najprepoznavnejših in najtrofejnejših v Sloveniji s tremi naslovi v državnem prvenstvu in 4 v pokalu.

Izvršna direktorica Tina Samec Lipicer: ''Mislim, da je 50 let trenerjev, igralk in funkcionarjev velika doba, znotraj katere je bilo zabeleženih ogromno uspehov in naslovov, kamor štejemo mladinske prvakinje, uvrstitev v polfinale evropskega pokala. Gorica je lahko ponosna na ta klub, na ta šport in verjamem, da se bo nadaljevalo v tej smeri.''


Da bi obeležili jubilej, se čez teden v dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj igrajo turnirji po različnih starostnih kategorijah. Osrednji dogodek, ki bo tudi dobrodelno obarvan, bo v soboto, vrhunec pa bo predstavljala tekma legend. Dogodek bo poseben tudi zaradi dejstva, da so letos goriške strele osvojile zelo visoko drugo mesto v slovenskem prvenstvu, kar nihče ni pričakoval.

Predsednik Dejan Paravan: ''Naša ekipa ni imela zvezdnic, kar pa je pomembno, je to, da v ekipnem športu ne zmagujejo posamezniki. Če je ekipa pravilno sestavljena, če je ekipni duh pravilno zgrajen, potem pridejo tudi uspehi. Ravno to je skrivnost letošnjega leta, sepravi, da je trener Vasja Samec Lipicer uspel sestaviti kemijo med puncami, poskrbel, da ni bilo večjih poškodb in da je ekipa naposled iztržila zelo dober uspeh.''


Za naslednjo sezono bo ogrodje ekipe ostalo isto, prišle bodo 3 okrepitve, imen pa Lipicer Samčeva ni razkrila. Cilj je ohraniti kvalitetno delo z mladimi in v Novo Gorico čimprej pripeljati ne samo evropsko tekmovanje, ampak tudi naslov državnih prvakinj.

''Cilje moraš vedno imeti ambiciozne, nikoli se ne smeš zadovoljiti z neko povprečnostjo zaradi tega, ker potem ne moreš napredovati in se ustaviš sam sebe. Ta sezona je bila dobra, nihče ni pričakoval, uvrščali so nas na četrto mesto. Jaz sem v ekipo verjela in prav nič se nisem zmotila. Za naslednjo sezono sem prepričana, da lahko imamo višjo kvaliteto, je pa odvisno tudi od tega, kaj bo naredila naša konkurenca.''

Je pa novogoriški ženski odbojkarski klub uspešen tudi na poslovnem področju. Še naprej bo poslovni partner GEN-I, po katerem ekipa tudi nosi ime, HIT pa je podaljšal sponzorstvo še za 3 leta. Klub je izoblikoval tudi novo podobo dresov, na katerih bo jasno opazen abraham goriške odbojke.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down