Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bucikova s petim mestom v Zagrebu do rezultata sezone

Po slabši prvi vožnji je Novogoričanka v drugo stopila na plin in prišla do rezultata sezone. Znova je slavila Američanka Shiffrinova, ki je prišla do 81.zmage v svetovnem pokalu.

Ana Bucik je že na drugi tekmi svetovnega pokala začela s štartno številko ena, ki pa ji zaradi večje napake v prvi vožnji ni prinesla želene prednosti, za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala za 1,56 in drugo vožnjo pričakala na 8 mestu. Ponovno se je izkazala na drugi progi, čeprav je bila ta že dodobra načeta. Z vrhunsko vožnjo je v cilju prevzela vožnjo in nato s petim mestom prišla do rezultata sezone in najboljše uvrstitve v Zagrebu v karieri.

Poleg Bucikove je do točk prišla tudi Neja Dvornik, 28. po prvi vožnji, v drugi pa ji je s tretjim časom druge proge uspel izjemen skok po lestvici navzgor in je prišla do končnega 17. mesta

Znova je slavila Shiffrinova, ki je tako dobila je že peto tekmo svetovnega pokala zapored, tretjo slalomsko. Tekmice pa je na koncu prehitela za 76 stotink. Druga je bila Slovakinja Petra Vlhova, ki je v finalo prehitela Švedinjo Anno Swenn Larsson, ki je bila na koncu tretja. Pred Bucikovo je bila še Wendy Holdener. Shiffrinova je prišla do 81. zmage v svetovnem pokalu in v ženski konkurenci le še za zmago zaostaja za rojakinjo Lindsey Vonn.

(Foto: Gepa)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down