Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prejemniki socialnih transferjev pri Sberbank naj CSD sporočijo drugo številko tekočega računa

Zaradi ukinitve nakazil s strani Banke Slovenije na Sberbank, je po navedbah Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prišlo do zavrnjenih nakazil za varstveni dodatek. Zavrnjenih je bilo približno 100 nakazil.

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo zavrnjena tudi nakazila za ostale pravice, ki jih izplačujejo, torej, pravice iz javnih sredstev, starševska nadomestila in drugo. Upravičence do socialnih transferjev zato sedaj naprošajo, da pristojnemu centru za socialno delo sporočijo novo številko tekočega računa, na katerega bodo nakazani transferji.

Iz Banke Slovenije so sporočili, da je od danes do srede zjutraj – zaradi posledic ruskega napada na Ukrajino - poslovanje banke omejeno zgolj na poslovanje s plačilnimi karticami. Ostale storitve začasno ne bodo na voljo, poslovalnice bodo zaprte, so sporočili iz Banke Slovenije, kjer dodajajo, da bodo v tem času poiskali ustrezen način reševanja banke, ki bo zagotovilo nemoteno poslovanje za vse komitente banke. Sberbank je sicer edina banka v slovenskem bančnem sistemu, ki ima rusko lastništvo, ostale banke poslujejo kot običajno.

Slovensko zunanje ministrstvo je danes odsvetovalo vsa potovanja v Rusijo in Belorusijo.

Včeraj pa je zunanji minister Anže Logar prek tviter profila sporočil, da Rusija v Sloveniji nima več častnih konzulov. Kot je zapisal, je podpisal odloke o umiku soglasja Slovenije k imenovanjem. Med častnim konzuli Rusije v Sloveniji je sicer od leta 2013 tudi Igor Simčič, na spletni strani MZZ pa je navedenih pet častnih konzulov Rusije v različnih krajih po Sloveniji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down