Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Matjaž Nemec: "Goriški glas se bo slišal tudi v Evropskem parlamentu"

Matjaž Nemec se odpravlja v Bruselj oz. Strasbourg. S 13. majem, ko je sklicana konstitutivna seja novega sklica Državnega zbora, bo začel pakirati kovčke za novo delovno mesto. Čeprav v Novi Gorici ni uspel prepričati dovolj volivcev, da bi mu namenili tretji poslanski mandat v Ljubljani, 42-letni Biljenc ne bo ostal brez službe, saj se mu novi izzivi ponujajo v tujini.

V Evropskem parlamentu bo sedel na poslanski stol, ki ga zapušča predsednica SD Tanja Fajon, ki ji funkcija evroposlanke preneha ob potrditvi nove sestave DZ, kamor je bila v nedeljo izvoljena. Nemec je na evropskih volitvah leta 2019 na listi SD dobil največje zaupanje volivcev za Fajonovo in Milanom Brglezom, kateremu se bo pridružil v drugi največji skupini EP Socialisti in domokrati:

Postopki za potrditev Nemca kot nadomestnega poslanca v EP, kjer bo ostal do izteka mandata leta 2024, bodo začeli teči po potrditvi nove sestave slovenskega parlamenta, tako da bo novo vlogo prevzel predvidoma v drugi polovici maja, ko bo nadaljeval dosedanje delo Fajonove.

(Foto: Fajonova in Nemec sta med nedavno kampanjo skupaj nagovorila volivce tudi v Šempetru pri Gorici)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down