Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vlada potrdila Klančiča za direktorja šempetrske bolnišnice

Potem ko je svet zavoda šempetrske bolnišnice na redni seji 12. oktobra izglasoval Dimitrija Klančiča za novega direktorja šempetrske bolnišnice, je po več kot mesecu dni, imenovanje potrdila tudi vlada.

Vlada soglaša z imenovanjem Dimitrija Klančiča za direktorja javnega zavoda Splošna bolnišnica "Dr. Franca Derganca" Nova Gorica, za mandatno dobo 4 let, izhaja iz gradiva po seji vlade. Klančič, ki je trenutno vodja oddelka za nefrologijo, je bil skoraj 11 let na čelu internistične službe.

Dosedanji vršilec dolžnosti, Ernest Gortan, se tako poslavlja, bolnišnica pa bo po treh predhodnikih tako ponovno dobila vodstvo iz zdravniških vrst.

Na razpis za direktorja za 4 letno obdobje sta sicer prispeli dve prijavi, a eden od kandidatov ni izpolnjeval pogojev, svet zavoda pa je nato s 6 glasovi za od 8 prisotnih članov izglasoval Klančiča.

Klančič bo sicer že peti prvi mož bolnišnice, potem ko je sredi leta 2018 najprej s tega mesta odstopila Nataša Fikfak, nasledil jo je Stanislav Rijavec, ki ni prav tako ni zaključil mandata. Vodenje je začasno kot vršilec dolžnosti najprej prevzel direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin, ki pa ga je novi svet zavoda zamenjal z novim vršilcem dolžnosti, Ernestom Gortanom. Sedaj bo po dveh letih bolnišnica vendarle dobila direktorja s polnim mandatom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down