Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Šempetru se širi covid oddelek in krči ostali program na neodložljive obravnave

Število novookuženih s covidom-19 je sicer včeraj v goriški regiji upadlo na 28, a se namestitvene kapacitete na covid oddelku v šempetrski bolnišnici širijo, saj je epidemiološka slika zaskrbljujoča, vrh tokratnega vala pa je pričakovati šele proti koncu novembra.

Po včerajšnjem tedenskem sestanku na ministrstvu za zdravje je zjutraj v bolnišnici sledil redni krizni štab, kot je povedala strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler:

Potem ko so včeraj sprejeli sedem pacientov, je danes hospitaliziranih 27 covidnih bolnikov, pet jih potrebuje intenzivno zdravljenje, kar pomeni, da je intenzivna enota 100-odstotno zasedena.

Odslej se bodo izvajalci in ministrstvo sestajali dvakrat tedensko. Naslednji sestanek je predviden v torek. Povečan obseg covid namestitev pa zahteva ponovno reorganizacijo dela v bolnišnici.

To pomeni nujne operacije, poškodbe, kirurgija raka, obravnava otrok, nosečnic in porodnišnica deluje nemoteno naprej, prav tako urgenca.

Poostrili bodo nadzor nad PCT-pogoji za vse uporabnike zdravstvenih storitev, ob vstopu v bolnišnico bodo opravili hitre teste tudi pri dializnih in onkoloških bolnikih, da bi čim bolj preprečili morebiten vnos okužbe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down