Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Enkrat mesečno bo prisluhnil ljudem, njihovim problemom in pobudam, ki jih lahko ponese v Bruselj.

V Novi Gorici na Kidričevi dober mesec deluje pisarna evroposlanca Matjaža Nemca. Namen pisarne je vzpostaviti boljši stik med Novo Gorico, Ljubljano in Brusljem. Problemi s katerimi se srečujejo so v veliki meri rešljivi problemi.


"To kar lahko naredimo in kar smo že začeli delat s svojo ekipo v v začetku mandata je že obrodilo nekatere sadove. Pred meseci, ko smo evropsko komisijo soočili s problematiko otroških dodatkov, torej iz mešanih italijansko slovenskih parov izhaja, da ti niso po italijanski zakonodaji upravičeni do otroških dodatkov, smo s komisarjem Schmitom imeli kar nekaj sestankov, kjer odpiramo problematiko tovrstnih razlik."


Pisarna je za Novo Gorico pomembna pridobitev.


"Ta pisarna v Novi Gorici je iz vidika pridobivanja izkušenj ljudi, ki živijo ob meji in anomalij, ki nastajajo zaradi, kot že rečeno, različnih zakonodaj, zelo pomembna v črpanju informacij. Ljudje uporabljajo tudi druge kanale, zaradi osebnega poznanstva se name obračajo mnogi z osebnimi stiskami in mi v odnosu do te problematike nagovarjamo in odpiramo obmejna vprašanja."

Kot pravi so njegova vrata odprta za slehernega prebivalca, ki se sooča z obmejnimi problematikami in problematikami evropskega konteksta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dobre zgodbe tedna - petek

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down