Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Direktor novogoriške policijske uprave zanika povezanost s politiko


V preteklih dneh je bilo v javnosti precej govora o napovedanem odstopu notranje ministrice Tatjane Bobnar, ob tem pa se je omenjalo tudi ime direktorja policijske uprave Nova Gorica, Evgena Govekarja. Med drugim tudi v kontekstu zahteve po njegovi zamenjavi že maja letos, v posameznih medijih se ga je posledično domnevno povezovalo tudi z določeno politiko.

Govekar je včeraj v odzivu na te navedbe ostro in kategorično zavrnil vse dosedanje navedbe o kakršnemkoli povezovanju s politiko, prav tako pa ostro zavrača tudi zadnjo navedbo v posameznih medijih o domnevno "njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu", kar je označil za laž.

Navaja, da gre za očiten način njegove osebne diskreditacije ter da sam nikoli ni niti simpatiziral, niti bil kakorkoli politično dejaven ter da dosledno spoštuje določila Zakona o organizaciji in delu v policiji o prepovedi političnega delovanja oz. strankarskega članstva
policistov ter da v tem pogledu zagotavlja visoko stopnjo osebne in organizacijske integritete.

Iz novogoriške policijske uprave so še sporočili, da je direktor Evgen Govekar karierni policist, ki je svojo policijsko pot tako rekoč prehodil od policista do direktorja policijske uprave. „Ob upokojitvi svojega predhodnika v aprilu 2022, slednji se je upokojil izključno na podlagi osebne odločitve, je kandidiral za delovno mesto direktorja Policijske uprave na notranjem kadrovskem razpisu, kot dotedanji vodja Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica, poleg še štirih kandidatov na nižjih delovnih mestih v strukturi policijske uprave. Na podlagi predpisanega kadrovskega postopka ter z izpolnjevanjem vseh pogojev in z upoštevanjem strokovnosti in njegove poti kariernega policista, je bil izbran in s 1. majem letos imenovan za direktorja PU Nova Gorica,“ so še pojasnili na novogoriški policijski upravi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down