Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V sredo v središču - proti sosežigu odpadkov, 11.00 ura

Novogoriški zdravstvena šola in tehniška gimnazija sta pred dnevi zabeležili pomembna jubileja: prva že 60 let izobražuje bodoče delavce v zdravstvu, četrt stoletja pa beleži tehniška gimnazija z računalniško, strojno in elektrotehniško smerjo.

Oba programa izobražujeta kadre za poklice, ki jih na trgu dela primanjkuje. Vpisa na oba programa je dovolj, zalomi se drugje, pravijo na omenjenih srednjih šolah. Koliko dijakov pa se po končanem študiju vrne v regijo povemo v sredini oddaji.

Kot je znano, je Občina Kanal pod novim vodstvom začela spreminjati dolgo enaka razmerja do Salonita Anhovo. Tako ne bo več za oskrbo z vodo uporabljala cementarnine vodarne Močila in izrekla se je proti povečanju proizvodnje in zato sosežiga odpadkov v tovarni. Ampak če sta glede prvega strani razmeroma hitro našli skupen jezik, se pri drugem morda obeta zapletena zgodba.        

Več z Ambrožem Sardočem v sredini oddaji,

ki jo sklenemo s prostovoljstvom.

V številnih prostovoljskih organizacijah skupaj s Centrom za Socialno delo ugotavljajo, da se pri odraslih ljudeh pogosto pojavljajo stiske zaradi pomanjkanja družbe in osamljenosti, pomoč potrebujejo tudi pri gospodinjskih opravilih. O potrebah po prostovoljcih spregovorimo v zaključku sredine oddaje.


Sredino oddajo začnemo kmalu po 11.00 uri!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down