Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zavod Turizem dolina Soče na razpotju? To sredo, ob 11h.

Close-up of unrecognizable accountant calculating company income and examining report. He using calculator to check financial data. Man working at table. Investment concept

Javni zavod Turizem dolina Soče, navkljub zgodbi o uspehu in množičnemu obisku v Posočju, ne prepriča bovške svetnike. Ti nočejo slišati o financiranju zavoda. Sledi izstop bovške občine iz skupnega zavoda? Bovški župan sicer napoveduje prevetritev ključa sofinanciranja skupnih služb, a gotovo ne še v letošnjem letu. Situacija je tako pereča in negotova, da se na razpis za direktorja zavoda, kljub zanimanju strokovnega kadra, ni prijavil nihče. Kateri so argumenti proti sofinanciranju skupnega zavoda, kateri koraki sledijo? Odgovore slišite to sredo.

Finančna uprava RS je odposlala drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2022. Ste ga že dobili? Kaj storiti, če ga še niste? O tem bo v sredini oddaji govorila Alenka Bevk iz Finančnega urada Nova Gorica. Dotaknila se bo tudi stistih zavezancev, ki prejemajo dohodke iz tujine in izpostavila posebnost, ki velja za davčno leto 2022.

Davčni zavezanci morajo vložiti ugovor na prejeti informativni izračun dohodnine najkasneje do petka 30.junija!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down