Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prvi sadovi zamejske gospodarske koordinacije - ponedeljek po 11.00 uri

Konec minulega leta je bila ustanovljena zamejska gospodarska koordinacija. Sporazum o ustanovitvi sta s predstavniki zamejskih organizacij iz Italije, Avstrije, z Madžarske in s Hrvaške podpisala Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matjaž Han ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon. Prvič v zgodovini Republike Slovenije pa zamejske gospodarske organizacije, skupaj z omenjenim ministrstvom in vladnim uradom skupaj pripravljajo letni program dela.

Kaj prinaša ustanovitev zamejske gospodarske koordinacije in kaj letni program dela govorimo v torkovi oddaji z Robertom Frandoličem, predsednikom Slovenskega deželnega gospodarskega združenja, ki deluje v Italiji in Vesno Humar, državni sekretarko iz Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

V ponedeljkovi oddaji bomo predstavili tudi tipno maketo Nove Gorice, na katero so umestili 14 stavb, opremljena pa je tudi z zvočnimi opisi. Novo Gorico je odslej mogoče tudi zatipati. Da gre za poseben izdelek v slovenskem merilu, s katerim se za ranljive skupine ustvarja prijaznejše okolje, slišite v ponedeljkovem zaključku osrednje oddaje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down