Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Finale POPRI odpira vrata javnosti

Untitled Design 2024 03 29t061327.934

Nova Gorica bo 4.4.2024 zaživela v ritmu mladih, saj bo tu potekal finale Nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI. Ta znova dokazuje, da mladi znajo in želijo ustvarjati svojo prihodnost, saj se je letos prijavilo  kar 607 tekmovalcev; v hudi konkurenci se jih je  103 uvrstilo v finale v Novi Gorici. V dopoldanskem času bodo mladi predstavljali svoje ideje pred komisijo, v kateri sodelujejo ugledni podjetniki iz vse države. Ti bodo odločili, kdo je svojo idejo najbolje razvil v poslovni model in ga tudi najbolj suvereno predstavil. Ekipe se bodo potegovale za zmago v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta, kar prinaša denarne nagrade in možnost udeležbe na mednarodnih tekmovanjih in strokovnih ekskurzijah v tujini.

Letos bo tekmovalno dogajanje dobilo tudi nadgradnjo z dogajanjem na prostem. Na Bevkovem trgu se bo namreč 4.4.2024 med 13.30 in 17.00 odvijal prvi POPRI festival podjetnosti in podjetništva mladih Slovenije. Na dogodku bodo obiskovalci lahko spoznali uspešne POPRI tekmovalce iz preteklih sezon, ki si utirajo podjetniško pot, se mrežili s podjetniki in gospodarstveniki in se zabavali ob nastopu Challe Salle. Festivalsko dogajanje POPRI se bo čez dan predvajalo tudi na valovih Radia Robin, ki sodeluje kot medijski sponzor dogodka.

POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo in Slovenskim podjetniškim skladom, ki zagotavlja tudi nagradni sklad tekmovanja. Ostali organizatorji so še Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna občino Nova Gorica ter Občina Šempeter-Vrtojba.

02 Banner Fb Insta Finale 02
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down