Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Oljčniki kot novi protipožarni ukrep - v torek po 11 uri

Popožarna obnova prinaša priložnosti za nadaljnji razvoj kmetijstva na Krasu. Na delovnem srečanju na Cerju so strokovnjaki iz Znanstveno raziskovalnega inštituta Koper, skupaj s predstavniki občine Miren – Kostanjevica, pregledali možnosti za pripravo strategije vzpostavitev protipožarnih oljčnikov.

Na Inštitutu za oljkarstvo že slabih 15 let raziskujejo vpliv klimatskih sprememb in namakanja na gojenje oljk. Ugotavlja se, da ima Kras velik potencial za zasaditev oljk, kar hkrati pomeni veliko protipožarno zaščito.

Očitno bomo kmalu priča zasaditvi novih oljk, ki bodo čez nekaj časa lahko pomenile veliko obrambo pred takšnimi nesrečami, kot se je na Krasu zgodila lansko poletje. Več izveste v torkovi dopoldanski oddaji. 

V zadnjem delu oddaje se nam pridruži tudi prvak Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana, MARKO KOBAL, ki bo v nedeljo, 5. marca, na Colu pred domačim občinstvom obeležil 35 let umetniškega ustvarjanja. Na gala opernem koncertu se mu bo pridružilo več kot sto nastopajočih. O svoji umetniški poti in prigodah, ki jih z veseljem deli z javnostjo, bomo več slišali v torkovi oddaji na Radiu Robin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down