Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nasilje nad otroki v porastu, šole prvo sito, strokovna pomoč pa... To sredo takoj po 11.!

Nasilje v družini, medvrstniško nasilje, spolne zlorabe, ... kot kažejo podatki pristojnih institucij na Severnem Primorskem, se število prijav in obravnavanih primerov povečuje. Zgovoren je predvsem podatek o ukrepih prepovedi približevanja, do sedaj 17, medtem ko je bilo lani, v celotnem letu takih ukrepov skupno 19. Največ je psihičnega nasilja, posebej zaskrbljujoče je stanje na področju spolnih zlorab. Največkrat prve prijave pridejo s strani šol. A tudi v šolah opozarjajo na kadrovsko podhranjenost, večina šol ima enega svetovalnega delavca, nalog pa zelo veliko. Še bolj pereče pa je na področju strokovne obravnave, na Goriškem je namreč ena sama pedopsihiatrinja v Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Novi Gorici, čakalna doba pa izjemno dolga. Podrobneje to sredo, takoj po 11. uri.

Sredo v središču začenjamo v Brdih, ki te dni praznujejo, zato bomo vprašanja tokrat zastavili županu Francu Mužiču. Katere investicije so v teku, kaj lahko Brici še pričakujejo v tem letu in kateri projekti čakajo na zagon?

Oddajo zaključimo s praktičnimi nasveti za davčne zavezance, ki v teh dneh prejemajo informativne izračune dohodnine. Z gostjo iz Finančnega urada Nova Gorica pojasnimo vse nadaljnje postopke glede ugovora, doplačila, vračila preplačane dohodnine, kaj morajo storiti zaposleni v tujini in kako naj ravnajo zavezanci, ki so prejeli neustrezno zaračunane visoke odmere obveznosti iz kmetijstva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down