Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Na oglas niti ne pokličejo!" To sredo takoj po 11.!

Tudi 1800 evrov neto za službo v gostinstvu ni dovolj, smo slišali v pogovoru z gostinci na Goriškem. Letošnja sezona bo zanje še posebej naporna, čeprav se upad zanimanja za to delo vleče že nekaj let, ne gre le za posledice covida, ki pa je le še poglobil prepad. Gostinec, ki ponuja tudi prenočitve na Kobariškem, nam je med drugim povedal, da ponuja tudi 10 evrov za urno postavko, mladih pa ni. Podobno opaža lastnica lokala v Novi Gorici, ki meni, da plače niso težava: „Sploh ni interesa, ker na oglas niti ne pokličejo.“

Kako si pomagajo? Kje vidijo rešitve, o tem govorimo to sredo, takoj po 11ih!

Se odpravljate na dopust? Morda vam bodo zato prišli prav nasveti in informacije v zaključnih minutah oddaje, ko preverimo, kjer je bolje, da naš mobilni telefon izključimo oziroma izklopimo mobilne podatke. Medtem ko v državah evropske unije komuniciramo, brskamo, gledamo splet brez nekih dodatnih stroškov, pa nas v državah izven Evropske unije stroški uporabe mobilnega telefona precej udarijo po žepu. "Cene za telefoniranje in uporabo mobilnega telefona na splošno so še vedno izjemno visoke v tretjih državah in dosegajo tudi faktor 5000-krat več, ko govorimo o prenosu podatkov, če ga primerjamo s tistim, kar bi plačevali v Evropski uniji, če ne bi bilo evrotarife oziroma, če bi plačevali po preneseni količini," ugotavlja Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije, ki bo naš gost v zaključni rubriki. Pozor tudi na mejne države, kjer nas lahko še pred prečkanjem meje preseneti strošek v višini 61 evrov. Kako je na Hrvaškem in v katerih državah običajno ne pomislimo, da je potrebna pazljivost?

V prvi rubriki pa v kanalsko občino - kako kaže s projektom RUNE - kdaj bo stekla gradnja hitrega širokopasovnega optičnega omrežja?

Pridružite se nam tudi to sredo, takoj po 11.!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down