Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Gori je moj dom – ponedeljek ob 11.00 uri

Lavričeva knjižnica v Ajdovščini redno predstavlja knjižne novosti. Tako bodo v torek 23. januarja, predstavili knjigo o legendarnem ajdovskem letalcu Josipu Križaju, pred kratkim, pa se je številnemu občinstvu predstavil Andrej Bizjak z avtobiografijo Na Gori je moj dom.

Pregledno in lepo urejena avtobiografija prinaša zapise o avtorju in njegovi družini. Je uvid v čas, ki so ga in smo ga živeli v Sloveniji in skupni državi v času po 2. svetovni vojni do danes. Kot zapiše avtor, je želel na svojem primeru pokazati, da je mogoče z voljo in trdim delom marsikaj doseči, če ima človek jasen cilj.

V oddaji vas popeljemo tudi na, letos že 52. srečanje Slovencev Videnske pokrajine in Posočja. Tudi letos občine Tolmin, Kobarid in Bovec v sodelovanju z Upravno enoto Tolmin pripravljajo tradicionalno srečanje, ki se ga udeležujejo predstavniki krovnih slovenskih organizacij in društev zunaj meja matične domovine, župani beneških občin ter predstavniki Dežele Furlanije - Julijske krajine in slovenske politike. Prireditev je obenem namenjena tudi snovanju novih sodelovanj in predvsem negovanju pristnih prijateljskih vezi ključnih akterjev z obeh strani nekdanje meje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down