Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Epidemija je vplivala tudi zaznavanje človekovih pravic. Ta torek, takoj po 11. uri.

Epidemija je v ospredje postavila individualizem, pravi slovenski Varuh človekovih pravic Peter Svetina, ki je nedavno posloval v novogoriški mestni občini. In čeravno je bilo v času Covida veliko govoriti o pravicah, pa tudi število pobud, ki je romalo na mizo Varuha, se je znatno povečalo, teh je sedaj toliko kot v času pred epidemijo. Kako se je spremenilo zaznavanje človekovih pravic v zadnjih letih, se Goriška razlikuje od drugih regij, poznamo dovolj dobro institucijo Varuha človekovih pravic? Odgovore slišite ta torek takoj po 11. uri.

V torek pa tudi o novi knjigi "Zgodbe na Poti miru". Kakšna pričevanja lahko preberemo, koliko časa so se zbirale, kdo so pričevalci in kakšen pomen imajo za projekt Poti miru, nam bo predstavil direktor kobariškega muzeja Martin Šolar.

Zgodbe na Poti miru je zbral Željko Cimprič, pisec, avtor številnih razstav in še vedno aktiven in nepogrešljiv vodič v Kobariškem muzeju, knjigo pa sta ob avtorju v okviru projekta WALKofPEACE pripravila Fundacija Poti miru in ZRC SAZU, založil pa jo je Kobariški muzej.

Vabljeni v našo družbo, ta torek na 100ki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Obiskali smo skupine za samopomoč - ponedeljek ob 11.00 uri

Preberi več

Dober dan, župan: Valter Mlekuž (Bovec)

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down