Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bodo občine prava rešitev za namakalni razvod Vogršček?

Pet Goriških občin v sodelovanju z državo išče trajno rešitev za namakalni sistem Namakalni razvod Vogršček, ki skupaj obsega 16 namakalnih polj oz. 1000 hektarjev zemljišč. Namakanje in oroševanje sta namreč ključnega pomena za obstoj in nadaljnji razvoj kmetijstva Vipavske doline. Zato so v projekt prevzema in tehnološke posodobitve namakalnega razvoda Vogršček vstopile občine, ki ga bodo pridobile v brezplačno last.

Razvod sicer sestavlja 200 kilometrov cevi, obnova ne bo ne hitra ne poceni. Od kod nameravajo občine pridobiti denar za to in kaj o tem menijo lastniki zemljišč pa v sredini oddaji, takoj po 11. uri.

Pomudili se bomo tudi v Občini Miren – Kostanjevica, kjer so v minulih dneh zabeležili občinski praznik. Z županom Mauricijem Humarjem se bomo ozrli na dosežke preteklega leta in pokukali v načrte za prihodnjega. Nadejajo se, da bodo do leta 2025 uresničili veliko željo: nov kulturni center v Mirnu.

V sredini oddaji se lotimo tudi Rožnatega oktobra, ki letos poteka pod sloganom Najboljši prijateljici potipaj po zdravju. V Sloveniji je rak dojk podobno kot v razvitem svetu eden od najpogostejših rakov pri ženskah. Vsako leto zaradi te bolezni zboli več kot 1.500 žensk, kako je na Goriškem povemo v zaključku sredine oddaje. Spomnimo vas tudi kako pomembno je samopregledovanje dojk.

Bodite z nami med 11:00 in 12:00 uro!

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down