Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Že drugo leto zapored v Grajskem vrtu veliko leseno srce, ki so ga v Garaži ustvarila dekleta

Zupan Sepmeter (6)
Foto: Občina Ajdovščina

Na današnji dan zaljubljenih imate priložnost, da se sprehodite skozi ajdovski grajski vrt in se fotografirate v posebnem srčku, ki tam stoji že drugo leto zapored. Slednjega so izdelala dekleta v okviru enega izmed programov ajdovske Garaže.

''Leseno srce je bila ideja deklet. Pripravilo se ga je v Garaži s stroji za obdelavo lesa, dekleta so ga tudi pobarvala, narejen pa je tako, da se ga lahko razstavi, zato da ga lažje skladiščimo, vsebuje primerno število vijakov in železni podstavek, da kljubuje ajdovski burji,'' je povedala Polona Ipavec, strokovna sodelavka Garaže.

Prejšnjo sezono so v njej ponudili poseben program, namenjen dekletom, s ciljem jih navdušiti za tehnične poklice. Odziv je bil zelo dober: ''V pretekli sezoni smo organizirali razne tehnično obarvane delavnice s takšno vsebino, da so dekletom blizu. Z njimi smo ustvarjali lesen nakit s pomočjo lasersko gravirnega stroja in ročne obdelave. Tudi za naprej programe v Garaži oblikujemo tako, da privabljamo mlade med 15. in 29. letom starosti ter da so zanimivi tako za fante kot dekleta.''

Tako so z letošnjim letom pričeli s kreativnimi delavnicami, ki potekajo vsako prvo sredo v mesecu, in razpravami aktualnih tematik vsako zadnjo sredo v mesecu. 28. februarja v Garaži prirejajo razpravo na temo električnih avtomobilov, v začetku marca pa delavnico legorobotike za dekleta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down