Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Zdravniki ostajajo ozko grlo"

Predstavniki zdravstvenih ustanov z Goriškega so si včeraj v Novi Gorici izmenjali izkušnje po dveh letih epidemije in predstavili izzive, s katerimi so se soočili in ki so še postavljeni pred zdravstveni sistem. Direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec je dejala, da ukrepe po obsežni reorganizaciji dela postopoma zopet rahljajo:

Še naprej nameravajo vse paciente, ki potrebujejo zdravniško obravnavo, predhodno naročati, s čimer se izognejo tudi gnečam v čakalnicah, ki so mesto prenosa in vir okužb.

Komunikacija na daljavo po telefonu in elektronskih poteh med pacienti in zdravniki, ki se je med zaostrenimi ukrepi močno okrepila, ostaja v praksi poleg obravnave v živo, je pojasnila strokovna vodja ZD in zdravnica družinske medicine Polona Campolunghi Pegan:

Za vse ostale zadeve pa kot najkakovostnejši kanal vidi osebni odnos zdravnik – bolnik.

Prav problematiki zagotavljanja dostopnosti prebivalcev do osnovnega zdravstvenega varstva, do ambulante družinske medicine in možnosti izbire osebnega zdravnika, s poudarkom na severni Primorski, je posvečena današnja skupna seja delovnih teles Državnega sveta.

Epidemija je svoj davek terjala tudi med medicinskimi sestrami, ugotavlja vodja zdravstvene nege v novogoriškem ZD, Mojca Vidic:

Tudi bolnišnica v Šempetru je lansko leto zaključila z manj kadra kot ob nastopu epidemije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down