Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina bo še nekaj časa vodila Erika Lojk

Erika Lojk

Kot kaže, bo javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, ki povezuje ajdovsko, novogoriško in renško-vogrinsko občino še nekaj časa vodila Erika Lojk, kot vršilka dolžnosti. Danes se je sestal svet javnega zavoda in odločal tudi o vršilcu dolžnosti direktorja. Še pred tem so se danes dobili župani treh občin, ki so morali podati soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti.

Po današnji zeleni luč s strani županov – odločitev o imenovanju vršilca dolžnosti mora biti soglasna, gre za spremenmbo v statutu - se je popoldne sestal tudi svet zavoda. „Za v.d. direktorja na današnji seji svet zavoda predlaga Eriko Lojk, dosedanjo direktorico, razpis pa naj bi bil predvidoma v začetku septembra.“

Je po seji povedal predsednik sveta zavoda Igor Česnik. Razpis za novega direktorja predviden v začetku septembra, nato pa naj bi občinski sveti – če bodo vse teklo nemoteno - do konca leta izpeljali vse postopke, da bi z novim letom lahko že imeli vodstvo s polnim mandatom. "Načrt je, da bi bil imenovan do konca leta. 15 dni je razpis, sledi odpiranje prijav, razgovori in izbira. Nato gre na mestni svet in ob občinska sveta, verjetno na novembrske seje in s 1.1. bi načrtovali, da bo direktor imenovan."

A ob idelanem poteku, dodaja. Dosedanja direktorica, Erika Lojk, ki ji mandat poteče 30. junija, je po njegovih besedah podala pisno soglasje k imenovanju, prihodnji teden pa bo predvidoma podpis pogodbe. Mandat vršilca dolžnosti lahko traja največ eno leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down