Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaradi obnovitvenih del od danes dalje zaprta Kolodvorska pot

Trg Evrope In Zelezniska Postaja

V sklopu obnovitvenih del, ki jih EZTS GO izvaja na območju Trga Evrope, Kolodvorske poti in Fabianijevega Tridenta, bo od današnjega dne dalje za promet zaprta Kolodvorska pot. Urejeni bodo obvozi po Solkanu. Za pešce bo še vedno možno prehajanje trga in dostop do železniške postaje.

Od 2. maja bo Trg Evrope zaradi tamkajšnjega gradbišča popolnoma zaprt. Obisk mozaika, ki bo od tega datuma prekrit in tako zavarovan pred morebitno škodo zaradi del, ne bo možen vse do zaključka del, predvidoma do konca letošnjega leta. Informacije o trgu in zgodovinske fotografije si bo mogoče pridobiti ter ogledati na začasnih informativnih panojih. Pešci bodo lahko dostopali do železniške postaje na slovenski strani s Kolodvorske poti, na italijanski strani pa preko Ulice Catterini.

Zaradi zaprtja Kolodvorske poti bodo nastale spremembe v prometu tudi za tovornjake. V dogovoru z goriško občino bodo lahko tovornjaki, ki potrebujejo dostop do gradbišča na Trgu Evrope in industrijske cone v Solkanu, opravili sledečo pot: Erjavčeva ulica – Škabrijelova Ulica (Via San Gabriele) – Trg Na Goriščku (Piazza Medaglie d’oro) – Svetogorska Ulica (Via Montesanto) – Mejni prehod Solkan. Tudi ta ukrep bo veljaven do zaključka del.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down