Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaključena dela v Lokavcu, začenjajo se tista v Plačah

Lokavec Cesta Obnova
Foto: Občina Ajdovščina

Zaključena so gradbena dela na prenovi odseka ceste skozi Lokavec. Pred kratkim je bil opravljen še zadnji korak – zarisane so bile talne označbe in nameščena prometna signalizacija.

Kaj vse se je uredilo pred tem? Tomaž Jakin, strokovni sodelavec za investicije na Občini Ajdovščina:

Finančno je pri izvedbi pomagala država, ki je sofinancirala naložbo v višini 750.000 evrov, Občina Ajdovščina pa je iz proračuna primaknila še slabih 200.000. Gradbiščne oznake na terenu ostajajo le še do temeljitega tehničnega pregleda upravljavca ceste, ki bo predvidoma še v februarju.

Bo pa Občina Ajdovščina kmalu pričela z izgradnjo kanalizacije v Plačah. Slednja bo priključena na malo čistilno napravo v Kozji Pari, na katero so že navezani Vipavski Križ, Male Žablje in zaselek Pikči v Dobravljah. Izvajalec je že uveden v delo, zaključek je načrtovan do konca prihodnjega leta.

Kanalizacija Place

Peter Kete, strokovni sodelavec za investicije na Občini Ajdovščina:

Plače so tako še zadnja aglomeracija v skupnosti krajev, ki si delijo malo čistilno napravo. Kanalizacija bo urejena po celotnem strnjenem območju. Skupina hiš na vzhodnem delu krajevne skupnosti, ki je oddaljena od gručastega strnjenega naselja, pa si bo sama urejala odvajanje in čiščenje odpadnih vod.

Zgrajeni bodo približno 3 kilometri gravitacijskih in tlačnih kanalov ter, zaradi konfiguracije terena, troje črpališč. V kratkem bodo krajani Plač dobili informacijo o možnosti gradnje hišnih priključkov v skupnem in s strani Občine sofinanciranem projektu. Pogodbe s subvencionirano ceno hišnega priključka na novo kanalizacijsko omrežje pa bo urejala Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down