Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Začenja se akcija 40 dni brez alkohola: ''Zaskrbljujoče je stanje med mladimi''

Zupan Sepmeter (5)

Na današnjo pepelnično sredo se začenja akcija 40 dni brez alkohola kot znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. Letošnje geslo je Vir veselja in povezanosti.

Pobuda ni namenjena samo tistim, ki imajo težave, ampak tudi tistim, ki pijemo redko in zmerno, da z izkazano odpovedjo sporočimo okolici, da je alkohola na skupnih dogodkih, v naših skupnosti in družinah preveč.

Gre za simbolno dejanje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. V Sloveniji je to vsaka četrta družina, pove Mojca Kepic, sodelavka slovenske Karitas: ''Zaskrbljujoče je stanje pri mladih, ki pokaže, da vsak sedmi 15-letnik in vsak četrti 17-letnik poseže po alkoholni pijači vsak teden. To je čas, ko se razvijajo možgani, zato ima lahko pitje alkohola velike, zelo negativne posledice na mlado telo.''

Akciji se že devetnajsto leto zapored pridružujejo številne ustanove in posamezniki, tudi zdravljeni alkoholiki, ki izpostavljajo kalvarijo, ki so jo doživeli zaradi prekomernega pitja. Ambasadorka je letos slovenska pevka Monika Avsenik. Akcija traja do 30.marca.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down