Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Začelo se je pustno rajanje, pestro bo predvsem v prihajajočem vikendu

Pustovanje Sempeter

Ta konec tedna se je po nekaterih krajih na Severnem Primorskem že pričelo pustno dogajanje. V Gorici je potekal že 34. goriški sprevod, na katerem se je predstavilo 10 vozov in 12 pustnih skupin. Liški pustje so obhod začeli včeraj.

Zelo pestro pa bo prihajajoči vikend. Tradicionalno pustovanje v soboto pripravljajo v Šempetru, kjer bodo skupaj s Sovodenjskim pustom tvorili čezmejno večdnevno prireditev s številnimi dogodki in tradicionalnimi sprevodi. Na Trgu Ivana Roba se bo ob 14. uri začela velika pustna povorka za najmlajše, ob 15ih pa bodo svojo izvirnost, domišljijo in ustvarjalnost pokazali odrasli tako iz domače občine in njene okolice kot od drugod iz Slovenije in zamejstva. V nedeljo se bo karavana preselila v Sovodnje.

Na Krasu letos pričakujejo že 55. Kraški pust, ki se začenja v petek s plesnim dogodkom Pustni škandal na Opčinah, nam zaupa eden izmed organizatorjev Igor Malalan.

Po končanem sprevodu vse udeležence vabijo na pustni borjač Kulturnega društva Tabor na Opčinah, kjer bo sledila zabava ob živi glasbi in bogati pustni pojedini.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down