Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vrtojbenci s pogostimi opozorili, a zadeva na sodišču stoji

Civilna iniciativa Vrtojba se že več let trudi opozarjati širšo javnost, da asfaltna baza v Vrtojbi deluje brez uporabnega dovoljenja, poleg tega pa še onesnažuje okolje. Ker niso bili uslišani ne s strani politikov ne s strani inšpekcij, je bil naslednji logični korak tožba proti lastniku asfaltne baze, to je družba Kolektor CPG. Vendar zadeva sedaj na sodišču stoji že kar nekaj časa.

''Nabralo se je veliko dejavnosti, ki smo jih v tem času sprovedli. Trenutno je zadeva na sodišču, tako da sedaj čakamo. Tožba je bila vložena 21. avgusta in čakamo z ozirom na to, da se gre za zdravje ljudi in za naše bivanje v trenutno nemogočih razmerah,'' je povedal Miloš Nemec iz civilne iniciative Vrtojba.

Novogoriško sodišče je obema stranema poslalo predlog za mediacijo, ki so jo v iniciativi sprejeli, v podjetju pa ne. Direktor Kolektorja CPG Kristjan Mugerli je za Primorske novice že lansko poletje dejal, da če bo potrebno, bodo na sodišču dokazovali, da ima obrat vse potrebne dokumente že od prve postavitve asfaltne baze leta 1965.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down