Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vozniki, pozor! Na Vojkovi ulici v Novi Gorici kmalu spremenjena prometna signalizacija

Krizisce Vojkova Ng

Na novogoriški mestni občini je danes potekal sestanek med predstavniki občine, policije, gasilcev in Komunale. Iskali so rešitve za povečanje varnosti na enem izmed najbolj obremenjenih križišč v Novi Goric, in sicer križišču na Vojkovi ulici. Semaforji tam že nekaj dni ne delajo, kar povzroča precejšnje težave v prometu, obenem pa tudi uporabnikom tamkajšnjih objektov, kot so Varstveno delovni center, novogoriška konkatedrala in otroški vrtec, v bližini se nahajata tudi gasilski dom in policija.

Na sestanku so se prisotni dogovorili, da bodo na križišču, dokler semaforji ne bodo popravljeni, veljale omejitve hitrosti, spremenjena pa bo tudi prometna signalizacija, na kar naj bodo vozniki še posebej pozorni, saj se bo to zgodilo v kratkem.

Z vprašanjem, kdaj bo semafor popravljen, pa smo se obrnili na novogoriško mestno občino, ki je lastnica cestne infrastrukture na omenjenem delu. Martina Pečenko Remec, vodja oddelka za gospodarstvo in gospodarske javne službe pojasnjuje: „Mestna občina je takoj ukrepala in naročila koncesionarju popravilo semaforja. Ampak izkazalo se je, da gre za okvaro rezervnega dela, ki je zaradi zastarelosti nedobavljiv. Ravno tako pa je zastarela celotna semaforska naprava, zato smo se odločili za posodobitev semaforizacije tega križišča v celoti. In to bomo skušali izvesti v čim krajšem času, seveda upoštevaje roke dobave.“

To pa naj bi trajalo najmanj tri tedne. Do takrat pa bo, kot omenjeno, na križišču na Vojkovi ulici veljala spremenjena signalizacija, ki bo uvedena v kratkem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down