Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vodstvo šempetrske bolnišnice z ministrico za zdravje tudi o kadrovski problematiki

Ministrica Prevolnik Rupel

Po obisku ZD in bolnišnice Sežana, se je ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel popoldan pomudila še v šempetrski bolnišnici, kjer je beseda v pogovorih z vodstvom tekla predvsem o kadrovski problematiki. Kot je znano, je tam odpoved delovnega razmerja pred kratkim napovedalo pet kirurgov, bolnišnica pa bi nujno potrebovala tudi dodatnih 20 zaposlenih na področju zdravstvene nege.

Bolnišnica deluje dobro, je dobra bolnišnica, seveda pa so nam predstavili tudi izzive, ki so predvsem kadrovski, tako na področju zdravstvene nege kot na področju zdravnikov. Pogovarjali pa smo se tudi o investicijah, ki so potrebne v prihodnosti v bolnišnici Nova Gorica, se pravi od prenove kuhinje, kotlovnice in ostalega.“ je stanje bolnišnice sicer ocenila ministrica.

Kako namerava ministrstvo ukrepati, da ne bi prihajalo do dodatnih odhodov zdravnikov iz javnega sektorja? Ministrica odgovarja, da na ministrstvu lahko sprejemajo le sistemske ukrepe, da zagotovijo čim boljše pogoje dela in v tej luči omenila:

V tej smeri smo že sprejeli številne ukrepe, tako z uredbo kot tudi z zakonodajo, se pravi, da gre predvsem za področje prihoda tujih zdravnikov, tujega kadra v Slovenijo, ker želimo ta prehod čim bolj olajšati in skrajšati administrativne postopke in pa tudi na področju motivacije. Tudi Zakon o zdravstveni dejavnosti, za katerega je vlada ravno prejšnji teden potrdila izhodišča, je zagotovo korak v to smer.“

Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič dodaja, da bolnišnica išče nove sodelavce in se v tej luči povezuje tudi z drugimi bolnišnicami. Glede na to, da je kadrovski bazen kar se tiče zdravstvene nege izpraznjen, to ostaja velik izziv.

Tudi zdravniki pričakujem, da bodo v primeru sprejetja novele še odhajali. Bo pač izziv za bolnišnico. Toda kakorkoli že, prepričan sem, da rešitve bodo, ker večina zaposlenih v bolnišnici dela v dobrobit bolnišnice in pacientov.“

dodaja Klančič, ki pa podrobnosti okrog omenjenih petih odpovedi ni želel komentirati.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down