Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski dolini 1,3 milijona evrov za dvig kakovosti bivanja in dvig dodane vrednosti lokalnim proizvodom

Vipavska Dolina 2
Foto: brezovir.si

Potrjena je Strategija lokalnega razvoja, ki območju Lokalne akcijske skupine (LAS) Vipavska dolina za izvajanje projektov prinaša 1,3 milijona evrov. Strategija je bila na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano oddana konec lanskega julija, prejšnji teden pa je prišla povratna informacija, da je strategija sprejeta, sredstva pa so odobrena.

… je povedal predsednik LAS Vipavska dolina Janez Furlan. Za pripravo strategije so bile organizirane delavnice, osebna svetovanja, pomembno pa so k izdelavi pomagale tudi dosedanje dolgoletne izkušnje ter poznavanje terena izdelovalk in izdelovalcev. Strategija želi vzpodbuditi splošen celostni razvoj območja Lokalne akcijske skupine, to sta občini Ajdovščina in Vipava, hkrati pa tudi angažirati posameznike, društva, podjetja k aktivnejši participaciji pri razvoju skupnosti. Dva izpostavljena ukrepa, na podlagi katerih bodo preko razpisov dodeljena nepovratna sredstva, pa sta dvig kakovosti bivanja prebivalcev in dvig dodane vrednosti lokalnim proizvodom in storitvam.

Odločba kmetijskega ministrstva za LAS Vipavska dolina tako pomeni zeleno luč za pripravo lokalnih pravnih podlag za izbor projektov. V prihodnjih mesecih bodo organizirane tudi delavnice za potencialne prijavitelje projektov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down