Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V tem tednu sanacija skalnega podora na cesti v Polog

Untitled Design 2024 04 08t112550.727
Foto: Občina Tolmin

Občina Tolmin je pristopila k sanaciji plazu, ki je konec januarja zasul cesto v Polog. Njeno načrtovanje je predstavljalo velik izziv, saj gre za zahteven projekt, sanacija pa bo potekala nekoliko drugače, kot je bilo sprva predvideno. Pred nekaj dnevi se je začela uvedba v delo, v sredini tega tedna pa se prične sanacija samega skalnega podora.

''V času, ko se bo izvajala sanacija plazu, bo potrebna zapora ceste Zatolmin-Čadrg. Tu gre za občasne zapore, in sicer ob delavnikih, od ponedeljka do petka med 7.30 in 11.00 ter med 14.30 in 16.30, ob sobotah pa od 7.30 do 12. ure,'' je povedal tolminski podžupan Tomaž Štenkler.

Dela bodo potekala tako, da bo izvajalec večje skalne gmote sprva drobil na manjše kamnje in jih odlagal na začasno deponijo, v času zapore cest pa bo ta material odlagal na samo plazišče, ki ga je podor ustvaril pod cesto. Rok za dokončanje je 8. junij, torej približno 2 meseca, vendar na občini upajo, da jim bo vreme tokrat naklonjeno in bi dela zaključili tudi kakšen teden prej.

''Neka predvidena ocena kompletnih stroškov, torej zaščite samega območja v času takoj po podoru, izdelave dveh hladilnih jaškov, sanacije same ceste, kjer leži ta podor, predvidevamo da bo okoli 350.000 evrov.''

Dela bodo vplivala tudi na odprtje Tolminskih korit in tamkajšnje okrepčevalnice: ''Vstop v korita bo med samim izvajanjem sanacije, se pravi do 8. junija, fizično zaprt in ne bo mogoč. Zaradi tega vse obiskovalce prosimo za razumevanje in da se v tem času dveh mesecev v ta naš prelepi del korit ne odpravljajo ter ne ogrožajo sebe kot tudi koga drugega zraven,'' zaključuje podžupan Štenkler.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down