Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Športnem parku Vipolže bodo dobrodošli vsi

Idejna Zasnova Sp Vipolže April2024

Novo igrišče z umetno travo, pumptrack proga, fitnes na prostem in pokrito balinišče v Športni park Vipolže že privabljajo vedno več športno-rekreativnih navdušencev, v prihodnje pa bo Brice in obiskovalce Brd v tem parku pričakala še bogatejša ponudba športnih in rekreativnih aktivnosti. Nova idejna zasnova programske ureditve športnega parka je bila svetnikom predstavljena na sinočnji seji občinskega sveta.

Novo idejno zasnovo je pripravil briški TDM BIRO. Kaj bo 5500 kvadratnih metrov veliko območje med lokalno cesto in državno mejo z Italijo poleg že obstoječih nogometnih igrišč, koloparka in fitnesa na prostem ponudilo obiskovalcem, pojasnjuje direktor biroja Martin Simčič: »Glavna stvar je gotovo trekking (trim steza, op.a.) steza, 900m dolga, ki zaokroži celo območje, cel park. Potem imamo igrišča v eni točki, torej igrišča za šport, ki niso razpršena po parku, ampak so osredotočena. In potem imamo tudi druge dejavnosti, torej imamo bar, otroška igrala in tudi zelene površine, ki bi služile različnim stvarem, kot so od frisbeeja do spuščanja zmajev in na tem območju se lahko v drugi fazi razvije en športni kamp z bungalovi.«

Želja je med drugim urediti dve igrišči za padel, ki postaja vedno bolj popularna športna dejavnost. V parku bo urejen tudi manjši amfiteater, plezalna stena, pa tudi parkirišče za 130 avtomobilov in 6 avtobusov, gotovo dobrodošlo ob večjih prireditvah drugod v Brdih.

Idejna zasnova je bila pripravljena tudi v sodelovanju z občinsko Komisijo za šport. O zasnovi je njen predsednik Mitja Kristančič povedal: »Cilj idejne zasnove športnega parka je bil ta, da bo park služil širši paleti ljudi v Brdih. Ne samo tako zvanim športnikom, tudi vsem, tudi tisti, ki se ne počuti, bom rekel, nek športnik, da bo dobil občutek, da je v tem parku zaželen

Namen je torej nuditi nov družabni prostor, vzpodbujati športno dejavnost, ohranjati naravno okolje in bogatiti turistično ponudbo, so še sinoči poudarili snovalci.

Včerajšnji predstavitvi sledi preučitev pripomb, ki so jih podali občinski svetniki. Ti bodo v nadaljevanju tudi sklepali o tem, ali bodo končni zasnovi prižgali zeleno luč. Če bo projekt prepoznan kot zanimiv, bo občina programsko zasnovo uresničevala postopoma po segmentih. Sicer pa so svetniki na včerajšnji predstavitvi poudarili željo, da bi se park povezal z že obstoječo športno-rekreativno infrastrukturo na italijanski strani, izpostavljena pa je bila tudi želja, da se rekreativno infrastrukturo v bodoče ureja tudi na območju med naseljema Dobrovo in Neblo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down