Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Sežani se obeta pestro leto - treba bo dokončati stare investicije, na obzorju se že rišejo nove

2 (14)
Foto: Polona Iskra/TIC Sežana

Občinski svet Občine Sežana je na zadnji seji sprejel proračun za leto 2024, ki je vreden 25,5 milijonov evrov. Je za približno milijon višji od letošnjega ter se močno nanaša na državna in evropska sredstva.

Evropski denar si obetajo pri izgradnji komunalne infrastrukture v novi poslovni coni na sežanskem terminalu. Med večjimi projekti so še gradnja glasbene šole, sanacija športne dvorane v Sežani in ureditev športnega igrišča v Pliskovici. Pomoči si obetajo tudi pri sanaciji atletske steze pri sežanskem stadionu, prav tako se predvideva gradnjo gasilskega doma in skladišč v Sežani, projekt Konstrukturizem pa se bo zavzel za Kosovelovo dediščino med Sežano in Tomajem.

Med manjšimi projekti za prihodnje leto so se znašle ograde v Sežani, vzpostavitev projekta Kras-Carso, obnova turistično-informacijskega centra Sežana, opremljanje vodnjaka v Klaričih in ureditev pokopališča v Sežani.

Župan Andrej Sila opozarja, da bo najbolj pomembno zaključiti obstoječe projekte. Mednje spadajo ureditev komunalne in prometne infrastrukture v Dutovljah, postajališče v Vrhovljah in pločniki v Ponikvah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down