Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Občini Ajdovščina bodo uresničili projekt Expo Vipavske doline

Občina Ajdovščina namerava z namenom pospeševanja gospodarskega in družbenega razvoja občine poskrbeti za realizacijo projekta Expo Vipavske doline. Zasnovan je kot promocijski prostor Vipavske doline in njenih produktov, kot stičišče lokalnega prebivalstva ter kot turistična točka, ki bo zaustavila tranzitnega potnika ali slehernega obiskovalca, je pojasnil ajdovski župan Tadej Beočanin:

Odziv med gospodarstvom je velik, je zelo dober, in verjamem, da bo projekt res enkratna priložnost za promocijo Vipavske doline, našega kmetijstva, našega turizma in pa seveda našega gospodarstva in da bo res prinesel visoko dodano vrednost vsem tem panogam, sploh pa panogi kmetijstva. Pomemben del tega Expa Vipavska dolina je prav prodaja lokalno proizvedenih izdelkov, proizvodov in pa, jasno, svežega sadja in zelenjave.“

Sprejeti sklep na ajdovskem občinskem svetu mu daje nalogo, naj vodstvo občine nadaljuje z začrtanim projektom in pripravi vse za njegovo izvedbo. Med prvimi je priprava pismo nameri z zainteresiranimi gospodarstveniki.

Dogovore in preverjanja, ki smo jih imeli v fazi do sedaj, seveda tudi formaliziramo v obliki pisem o nameri. Ta se bodo podpisovala sedaj v naslednjem obdobju, kot tudi potem že z vsemi interesenti usklajevala projektna naloga, s katero bomo lahko potem izpeljali arhitekturni natečaj.“

V Expu Vipavske bodo združene različne vsebine, kot prodajno-razstavni prostor za lokalne proizvajalce, skupinski razstavni prostor podjetij iz regije ter individualni interaktivni predstavitveni prostori večjih podjetij, tržnica okusov za lokalne ponudnike, turistično informacijski center, hotel s konferenčno dvorano, gostinski obrat tradicionalnih jedi in pijače Vipavske doline, parkirišče, opremljeno z javnimi sanitarijami ter urejenim organiziranim prevozom do mesta, polnilni park za vozila na električni pogon, prostor za degustacijo in vinoteko, prostor doživetij, hladilnica za sezonsko sadje in zelenjavo ter ostalo. Investicije se bo ajdovska občina lotila v javno-zasebnem partnerstvu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down