Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V načrtu številne prenove cest in ureditve vodovoda ter kanalizacije

Znano je, da je večina sredstev v letošnjem in prihodnjem proračunu Občine Šempeter-Vrtojba rezerviranih za obnovo kulturne dvorane in ureditev novih prostorov Zdravstvenega doma v Šempetru pri Gorici. Kot zagotavlja župan Milan Turk se bo časovnica zaradi veličine projekta malce zavlekla, bi se pa že morala začeti ureditev nekaterih cest in kanalizacije, kar je prav tako zahtevno, še posebej z vidika administracije.

''Tik ob meji z Italijo na Žnidarčičevi ulici bomo uredili okoli 300 ali 400 metrov kanalizacije in vodovoda. Dela so se začela v Poslovni coni Polje, predvidenih pa je tudi še nekaj manjših investicij: projektiramo kanalizacijo in prenovo vodovoda tako na nekaterih odsekih Ulice na hribu, Ošlje, na Cesti Goriške fronte v Bazari in Kempršče,'' je razkril Turk.

Prav tako bodo uredili košček poti na Podmarku v Šempetru, tudi za ureditev ulice Laze v Vrtojbi poteka projektiranje oz. priprava dokumentacije za celovito prenovo kanalizacijskega in vodovodnega sistema.

''Nekatere zadeve bomo morda že v letošnjem letu tudi začeli izvajati, ni pa nujno, da vse, odvisno od tega, kako hitro bomo prišli do dokumentacije in vsega ostalega,'' zaključuje šempetrsko-vrtojbenski župan.

Na občini pripravljajo tudi več podrobnih prostorskih načrtov. Pravkar poteka postopek za sprejem podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Lada, spremembo podrobnega prostorskega načrta v Industrijski coni Lavžnik, pripravljajo se tudi na začetek sprejemanja podrobnega prostorskega načrta Ekonomsko-poslovne cone polje, za katero so konec preteklega leta dobili odobrena sredstva iz Sklada za okrevanje in odpornost. Najverjetneje se bodo odločili tudi za nov podrobni prostorski načrt poslovne cone ob hitri cesti v Vrtojbi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down