Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Križu se veselijo dveh investicij

Untitled Design 2024 05 21t130647.050
Foto: Občina Sežana

Krajevna skupnost Križ je v sodelovanju z Občino Sežana pristopila k pripravi idejne zasnove za celostno preureditev območja tamkajšnjega vaškega doma.

Gre za investicijo, ki bo pomembno pripomogla k razvoju krajevne skupnosti in kraja samega, pove sežanski župan Andrej Sila:

V okviru preureditve je predvideno, da se bodo uredila dodatna parkirna mesta, lokal, otroško igrišče, prestavilo se bo ekološki otok. S projektom ciljajo na to, da bodo v naselju Križ dobili sodoben vaški center, kjer bi se izvedli številni dogodki in prireditve.

Stvar je trenutno še v idejni zasnovi. V četrtek bo investicija predstavljena krajanom, saj želijo slišati mnenja, potrebe, želje in komentarje domačinov. Po tem bodo začeli izdelovati vso potrebno dokumentacijo, da se projekt kar se da hitro zaključi. Cena na tej fazi še ni določena, je pa župan Sila prepričan, da bo šlo za milijonsko naložbo, računa pa, da bi sredstva pridobili na razpisih.

Investicije Kriz

Prav v Križu pa potekajo tudi gradbena dela po pogodbi o opremljanju zemljišč. V njihovem okviru se bo uredila nova občinska cesta, javni vodovod in javna razsvetljava.

Ta investicija bo zaključena v kratkem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down