Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Kanalu danes prvi Ekonom lonc grand prix

Ekonom Lonc Kanal

V Kanalu bodo danes ob 18. uri izvedli prvi kanalski Ekonom lonc grand prix. Na tekmovanju, ki se bo odvijalo na tamkajšnjem drsališču, sodeluje 8 ekip, ena prihaja tudi iz sosednje Italije. Gre za tekmovanje, ki je podobno curlingu, pojasnjuje soorganizatorka dogodka, Nežka Levpušček.

Podobno je samo zato, ker se dogaja na ledu, mi smo pa pravila kar zelo spremenili, poenostavili in seveda ne uporabljamo kamnov, ki se uporabljajo pri curlingu, ampak namesto tega uporabljamo dobro znane gospodinjske ekonom lonce.“

Od kod organizatorjem ideja o tovrstnem tekmovanju?

Ta zadeva ni zrasla na naših zelnikih, to je ideja, ki smo jo posvojili od naših sosedov iz Ronk, kjer imajo ligo v tekmovanju v metanju ekonom loncev že deset let.“

Zanimanje med tistimi, ki bi se radi pomerili na kanalskem Ekonom lonc grand prixu je tolikšno, da so organizatorji morali prijave že zapreti. Danes popoldan se bo na kanalskem drsališču torej ob glasbeni spremljavi pomerilo osem ekip, posebni gostje bodo člani omenjene lige iz Ronk.

Pod organizacijo dogodka se podpisuje kanalski Zavod za kulturo, turizem, mladino in šport in Zavoda Enkratna doživetja. Nadejajo se, da bo dogodek tudi pri njih postal tradicionalen, če bo le tudi v prihodnje v Kanalu pozimi na voljo drsališče.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down