Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V finalu tekmovanja Popri tudi severnoprimorske ekipe

Ptp Vecja

Na takratno tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri se je prijavilo rekordno število tekmovalcev, več kot 600 ki so razvili okoli 300 poslovnih modelov. Približno polovica se jih je uvrstila v polfinale. V teh dneh je 362 mladih iz celotne države in zamejstva predstavljalo svoje poslovne ideje izkušenim podjetnikom. Slednji so izbrali najboljše, ki se bodo pomerili v finalu. Med njimi je nekaj tudi ekip s severnoprimorskega konca.

Ekipe, ki so se uvrstile v finale iz severnoprimorskega prostora, so iz Osnovne šole Šturje Ajdovščina in pa dijaške ekipe iz Šolskega centra Nova Gorica, Gimnazije in Zdravstvene šole ter Biotehniške šole iz Nove Gorice,“

našteva Regina Bajc, vodja tekmovanja Popri, katero poteka pod okriljem Primorskega tehnološkega parka.

Finale tekmovanja Popri se bo odvijalo 4. aprila v Kulturnem domu Nova Gorica, ko bodo finalisti ustno predstavljali svoje poslovne modele pred nacionalno ocenjevalno komisijo.

V povezovalnem programu bomo letos prvič organizirali Popri festival podjetnosti in podjetništva mladih Slovenije, ki se bo odvijal na Bevkovem trgu in so že v naprej vsi lepo vabljeni, da se ga udeležijo, v pozno popoldanskem delu pa bo potekala razglasitev zmagovalcev z bogatim večernim programom.“

Nagradni sklad tekmovanja znaša 36.000 evrov. Na finalu nacionalnega tekmovanja POPRI, ki bo potekal v Novi Gorici 4. aprila, bodo najboljše ekipe iz treh starostnih kategorij prejele denarne nagrade.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down