Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Bovcu neznanci občinsko stavbo obmetavali z jajci in ''opremili'' z letaki

Untitled Design 2024 03 11t091904.950

Vikend se v Bovcu ni pričel nič kaj mirno. Neznanec ali skupina neznancev, zaenkrat točen podatek še ni znan, je onečedila občinsko stavbo v Bovcu z jajci, prisotni so bili tudi letaki s kritično vsebino, usmerjeno proti županu Valterju Mlekužu in svetnikom. Dogodek sedaj obravnava policija.

''V tem trenutku lahko potrdimo, da so policisti v soboto, 9. marca, v dopoldanskih urah obravnavali kršitev s področja javnega reda in miru oz. so obravnavali pojavno obliko vandalizma na območju Bovca, in sicer omenjeni primer policisti PP Bovec v tem trenutku še vedno preiskujejo v smeri prekrška,'' je povedal Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica.

Sodeč po vsebini letakov so domačini nezadovoljni z delovanjem občinske uprave in nekaterih svetnikov, ki naj bi jih zanimalo le za turizem, ne pa za domače ljudi. Kakšne večje škode na stavbi ni nastalo.

Untitled Design 2024 03 11t091805.256

''Policija v vseh tovrstnih primerih izvaja aktivnosti, da se tovrstna neprimerna ravnanja preprečijo oz. da se odkrijejo tudi posamezniki oz. drugi storilci. V zvezi s tem bi rad še dodal, da pri teh neprimernih ravnanjih, govorimo o pojavni obliki vandalizma, zaprošamo občane, da nam pomagajo pri preprečevanju in odkrivanju posameznikov oz. storilcev,'' zaključi Božnik.

Na občini, ki je dejanje tudi prijavila policiji, komentarja niso želeli dati.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down