Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V baročnem dvorcu Lanthieri že 16. druženje ob vipavski žlahtni kapljici in kulinariki

Okusi Vipavske 2024 Napoved
Foto: vipavskadolina.si

V nedeljo in ponedeljek bo v baročnem vipavskem dvorcu Lanthieri že 16. leto potekal Festival vina in kulinarike Okusi Vipavske ’24.

Na festivalu se bo predstavilo kar 38 vipavskih vinarjev, ki bodo obiskovalcem v pokušino ponudili več kot 150 vin Vipavske doline. Spremljale jih bodo lokalne dobrote na Vipavski tržnici, v ponedeljek popoldan pa tudi Bogastvo okusov z vinsko-kulinarično degustacijo krožnikov izbranih gostincev z vini vipavskih vinarjev.

Festival posebno pozornost posveča tudi strokovni javnosti, ki se bo pod vodstvom enega največjih slovenskih vinskih strokovnjakov Roberta Gorjaka, na ponedeljkovi masterclass delavnici poglobila v ekološka in biodinamična vina vipavskega vinorodnega okoliša.

''Namen Festivala Okusi Vipavske je gotovo druženje ob odličnih, vrhunskih vipavskih vinih in vrhunski kulinariki, tako da dobrodošli na 16. festivalu Okusi Vipavske to nedeljo in ponedeljek,'' na dogodek vabi Tanja Krapež, koordinatorka projektov na Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina.

Festival vina in kulinarike predstavlja vrhunec mesec dni dolgega dogajanja in osrednji turistični promocijski dogodek Vipavske doline na tem področju, ki ga pripravlja prav ROD Ajdovščina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down